ANCHETĂ LA ARDUSAT - Bătrân căzut la pământ lovit de un mascat

Anchetă internă la Ardusat după ce în mediul public au apărut imagini video în care se vede cum un luptător mascat lovește un bătrân căzut la pământ. Este vorba în fapt despre o acțiune a polițiștilor maramureșeni, mai précis a celor din localitate, alături de cei de la Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Toxice, însoțiți de luptători din Serviciul de Acțiuni Speciale, petrecută chiar în ultima zi din anul 2020.  

ANCHETĂ LA ARDUSAT - Bătrân căzut la pământ lovit de un mascat

"Conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea concretă în care s-a realizat intervenția polițiștilor la punerea în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară, iar la finalizarea acestora, dacă se va impune, se vor dispune măsurile legale" a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Ionela Cozma. Oficialii IPJ Maramureș spun că până la acest moment nu au fost depuse niciun fel de plângeri vizavi de cele întamplate.

Incidentul a avut loc pe data de 31 decembrie, dată la care au avut loc percheziții într-un dosar care viza mai multe persoane din comuna Ardusat suspectate că sunt implicate în comercializarea de produse pirotehnice. Atunci polițiștii s-au lovit de ostilitatea localnicilor ieșiți în stradă fără niciun fel de respectare a măsurilor de protecție individuală. În urmă perchezițiilor efectuate, polițiștii confiscat din locuința unui bărbat aproximativ 300 kg de articole pirotehnice, în valoare de 9000 lei.

H.D.