ANCHETĂ - Jandarm din Cicârlău mort în spital

ANCHETĂ - Jandarm din Cicârlău mort în spital

Vineri, 13 noiembrie, un jandarm în vârstă de 48 de ani a fost rănit într-un accident rutier. Jandarmul, Daniel Jurje (originar din Cicârlău dar jandarm la Tg. Mureș) era în misiune, alături de un coleg, pe drum spre Sovata. A fost dus la Spitalul Județean de Urgență Tg. Mureș, familia fiind anunțată că bărbatul este „destul de OK”. Apoi lucrurile au luat o turnură tragică, patru zile mai târziu Daniel Jurje a decedat.

Daniel Jurje a fost înmormântat în 21 noiembrie 2020, în Cimitirul Cartierului Mureșeni, așa cum se cuvine unui militar: cu salve de foc și onoruri militare.

Familia este revoltată de felul în care a fost tratat bărbatul în spital. A anunțat că a angajat un avocat pentru a afla cine este vinovat pentru moartea lui Daniel Jurje.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, într-un răspuns dat pentru „Adevărul”, spun că familia nu a depus o plângere la unitatea medicală, drept pentru care nici nu s-au dispus verificări în acest sens.

Cu toate acestea, sora lui Daniel Jurje, Camelia (profesoară la un liceu în Baia Mare) arată că va fi deschis un proces în acest caz.

I.V.