ANALIZE PE LOCALITĂȚI - Restaurantele la interior s-ar putea deschide în Maramureș

Un lucru bun este acela că rata de infectare la nivel de Baia Mare și Maramureș a scăzut de când cu decizia de a carantina unele localități din județ. Carantinarea Băii Mari expiră în mai puțin de o oră, astfel că de la ora 17.00 terasele vore putea fi disponibile. Singurul impediment - frigul.

ANALIZE PE LOCALITĂȚI - Restaurantele la interior s-ar putea deschide în Maramureș

„Cand a debutat carantina în Baia Mare aveam o medie de 7,3 la mia de locuitori ăi acum avem 3,9 la mia de locuitori. O scădere importantă. La nivel de jude am plecat de la 4 la mia de locuitori și am ajuns la 2,5 la mia de locuitori. Sunt măsuri care au fost respectate de maramureșeni. Însă am gândit deja niște măsuri pentru a deschide treptat restaurantele la interior, cât mai multe activități. Agenții economici trebuie să tresacă cu bine peste această perioadă. Micile afaceri să supraviețuiască și bugetul județului să fie cât mai puțin afectat de această perioadă nefastă. 

Carantina pe Baia Mare nu se prelungește, dar se vor lua măsuri. Dacă trendul va continua să fie unul descendent atunci de săptămâna viitoare ne putem gândi la redeschiderea restaurantelor în interior, cu respectarea măsurilor. Aici vom gândi măsurile în funcție de incidența pe localitate, adică până la 1,5 la mia de locuitori un procent din numărul total al locurilor din restaurante să fie disponibile și tot așa”, a declarat Ionel Bogdan, vicepreședintele CJSU Maramureș. 

În continuare petrecerile, chermezele vor fi interzise în continuare. 

H.D.