AMD DOMINĂ – Noile procesoare Ryzen Threadripper numite cele mai bune din lume

Procesoarele Intel au fost mereu cele care dominau piața procesoarelor și nu numai.

AMD DOMINĂ – Noile procesoare Ryzen Threadripper numite cele mai bune din lume

Procesoarele Intel au fost mereu cele care dominau piața procesoarelor și nu numai. Timp de 15 ani, multinaționala Intel a fost ,,regina” industriei de procesoare pentru calculatoare. Dar acest lucru avea să se schimbe, când noile procesoare ale multinaționalei AMD (Advanced Micro Devices) au dominat lumea procesoarelor.

Data de 25 noiembrie 2019 trebuie să fie pusă în calendar de cei de la AMD, care după o luptă îndelungată cu cei de la Intel, au reușit să cucerească piața procesoarelor. Seria de procesoare este denumită ,,AMD Ryzen™ 3000 Series Processors” și prezintă ,,Cele mai avansate procesoare pentru calculatoare din lume”.

Procesorul ,,AMD Ryzen Threadripper 3970X”, așa numit cel mai puternic procesor pentru calculatoare din lume de 32 de cori este unul dintre procesoarele care fac parte din serie, iar specificațiile spun totul de la sine. Procesorul Ryzen Threadripper 3970X este dotat cu 32 de cori și 64 de thread-uri, cu o frecvență de 3.7 GHz și Turbo Boost până la 4.5 GHz și cu o puterea termică de 250W. Procesorul susține sistemele de operare Windows 10 – varianta de 64 biți, RHEL x86 – varianta de 64 biți și Ubuntu x86 – varianta de 64 biți. Sistemul de memorie este de 3.2 GHz, cu memorie de tip DDR4 și 4 canale.

Al doilea procesor lansat în aceeași zi este ,,AMD Ryzen Threadripper 3960X” și vine în dotare cu 24 de cori și 48 de thread-uri, cu o frecvență de 3.8 GHz și Turbo Boost până la 4.5 GHz și cu o puterea termică de 280W. Procesorul susține aceleași sistemele de operare ca și 3970X, anume Windows 10 – varianta de 64 biți, RHEL x86 – varianta de 64 biți și Ubuntu x86 – varianta de 64 biți. Sistemul de memorie este de asemenea, de 3.2 GHz, cu memorie de tip DDR4 și 4 canale.Este de la sine înțeles că cei de la AMD nu s-au lăsat încă bătuți în ciuda faptului că Intel a fost de neînvins în ultimii 15 ani, și dimpotrivă, sunt pregătiți să își mențină poziția în top pentru mult timp, iar revoluția procesoarelor continuă.