AM DEPĂȘIT RATA DE INFECTARE DE TREI - Ne așteaptă noi restricții?

Coronavirusul pare a fi scăpat de sub control în Maramureș. Acum județul bifează zilnic cel puțin două de cazuri noi de infectare cu acest nou virus, iar din această cauză am ajuns să fim printre județele României cu o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori.

AM DEPĂȘIT RATA DE INFECTARE DE TREI - Ne așteaptă noi restricții?

În atare condiții este de așteptat ca autoritățile să ia măsuri suplimentare care să ajute la scăderea număului de cazuri de noi de coronavirus. Masca a devenit deja obligatorie în aproape toate localitățile județului. Unele dintre ele le-am carantinat, dar încă nu vedem rezultate. Se vorbește despre multe infectări la Spitalul Județean, cel mai mare spital din județ, avem secții ale spitalului închise, dar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a dat un răspuns oficial în acest sens.

Știm până acum că măsurile luate nu și-au dovedit eficiența și nu am avut o scădere a numărului de cazuri de coronavirus la nivel de județ. Din contră, ele cresc de la o zi la alta.Odată depășit pragul de trei la mia de locuitori știm că masca devine obligatorie în aer liber pentru toți cei care au implinit vârsta de cinci ani și poate fi dată jos doar pentru mâncat, băut și fumat sau când se face sport, cu condiția ca activitatea să se desfășoare în afara zonelor pietonale și respectand distanța de doi metri față de alte persoane. Localurile se închid la interior, la fel teatrele, sălile de cinema și cele de jocuri, respectiv școlile trec toate în scenariul roșu, adică elevii vor face școala online

Vom reveni.