ALIMENTE, HAINE, JUCĂRII - Familii nevoiașe vor primi ajutor de sărbători

Daniela Berciu, o tânără de 21 de ani localitatea Văleni, comuna Călinești, împreună cu mai mulți tineri voluntari din oraș va ajuta câteva familii nevoiașe din județ în preajma sărbătorilor.

ALIMENTE, HAINE, JUCĂRII - Familii nevoiașe vor primi ajutor de sărbători

Daniela Berciu, o tânără de 21 de ani localitatea Văleni, comuna Călinești, împreună cu mai mulți tineri voluntari din oraș va ajuta câteva familii nevoiașe din județ în preajma sărbătorilor.

Tânăra, studentă la master în anul II, povestește că totul a început acum trei ani, când și-a dorit să se ocupe de familiile nevoiașe din județ. Anul acesta, împreună cu Diana Merlaș a reușit să adune mai mulți tineri voluntari care și-au dorit să facă parte din acest colectiv.

„Fiind implicată într-un proiect de suflet alături de mai mulți oameni cu inima mare, am decis că dorim să ajutăm familii nevoiașe, care o duc greu de pe o zi pe alta. Acum, când sărbătorile se apropie, dorim să le oferim din puținul nostru și lor (alimente, hăinuțe, jucării)”, spune tânăra.

Este vorba despre o mamă cu handicap la mână și la picior, cu trei copii (15, 9 și 3 ani), care trăiesc într-o singură cameră, din alocații. La această familie tinerii vor să-i asigure anumite aparate casnice care le lipsesc, vor să le pună gresie sau parchet, având în vedere că pe jos au beton, dar vor să le asigure și alimente, haine și scutece de unică folosință nr. 5-6.

Ce-a de-a doua familie este formată din mamă (văduvă) cu trei copii (2, 8 și 10 ani). Unul dintre copii are probleme cu auzul, iar altul are probleme de vedere (cu un ochi vede doar 10%). Nevoia acestora o reprezintă alimentele și hainele.

O altă familie nevoiașă este formată din mamă (nevăzătoare) și doi copii. Fata este la liceu, iar băiatul la școala generală. Ei au nevoie de alimente și de îmbrăcăminte.

„Următoarea familie are o stare materială deplorabilă. O fetiță de 3 luni, un băiat de 3 ani și un băiat de 11 ani. Aici ar fi nevoie de o găleată de lavabilă pentru zugrăvit și de un covor. De asemenea, hăinuțe și alimente și pampersuri nr. 2-4. Un alt caz este al unei bătrâne de 83 ani, care trăiește în condiții groaznice. Cred că este unul dintre cele mai grave cazuri. Bătrâna este singură și are mare nevoie de alimente, lenjerie de pat, haine, geci groase, pături”, spune tânăra.

Ajutor vor să le ofere și Centrului de copii orfani, Centrului de copii cu dizabități, dar și unei bătrâne singure, fără soț, fără copii, fără curent electric și fără apă. Și aici e nevoie de alimente, lenjerie pentru pat, pături.

„Cei care doresc să între în echipa moșului sunt rugați să-mi lase un mesaj sau un comentariu. O să vă adăugăm (dacă doriți) într-un grup cu cei implicați în acest demers. De asemenea, vă putem oferi toate detaliile în privat (adrese sau conturi bancare). Orice ajutor este bine venit”, spune Daniela Berciu.

De asemenea, tânăra le mulțumește tuturor persoanelor care au răspuns pozitiv inițiativei sale.

V.R.