ALEXANDRU DEDU (PREȘED. FRH) - Contează uneori și cum pierzi, iar eu sunt deranjat de acest non-combat

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal a tras primele concluzii după încheierea Campionatului European de Handbal.

ALEXANDRU DEDU (PREȘED. FRH) - Contează uneori și cum pierzi, iar eu sunt deranjat de acest non-combat

Prin intermediul unei declarații video înregistrate, postată pe contul oficial de Facebook al Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu a comentat evoluția slabă a naționalei României (locul 12) la Campionatul European de handbal feminin.

Președintele FRH le-a luat, în primul rând, în colimator pe jucătoare.

"Mi-ar fi plăcut să fim în primele opt și, ținând cont de situație, cred că ar fi fost un lucru OK. Locul ocupat nu mă satisface. Ceea ce pe mine m-a deranjat ca om de handbal este faptul că suntem foarte fluctuanți la nivelul jocului. Am văzut în cele șase meciuri cam un meci cap la cap în care mi-a plăcut echipa noastră, în rest nu mi-a plăcut. Contează uneori și cum pierzi, iar eu sunt deranjat de acest non-combat", a declarat Alexandru Dedu.

În același interviu, Alexandru Dedu a lăsat să se înțeleagă că antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu ar putea fi schimbați.

"Banca tehnică este doar o parte dintr-un puzzle. Eu voi vorbi mereu despre echipa națională. Dacă se consideră că una dintre măsurile care trebuiesc luate pentru a ajunge la JO este să schimbăm banca tehnică, schimbăm! Dar nu este un lucru singular, nu acolo se rezumă lucrurile. Trebuie să ne obișnuim să vorbim despre echipa națională, nu despre Dedu, Vărzaru, Ryde, Burcea", a mai spus Dedu.

În cadrul interviului, Alexandru Dedu nu și-a reproșat nimic în ceea ce privește eșecul României la EHF Euro 2020.

M. S.