ALERTĂ METEO - Ninsorile pun stăpanire pe zona montană a Maramureșului

Maramureșul a avut parte în ultimele zile de fenomene meteo diverse. Dacă în anumite zone a plouat din abundență, în alte zone, cum este Moisei sau Borșa, a nins puternic, stratul de zăpadă fiind unul consistent.

ALERTĂ METEO - Ninsorile pun stăpanire pe zona montană a Maramureșului
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică care va intra în vigoare azi, 31 ianuarie, la ora 16.00, fiind valabilă pană maine, 1 februarie, la orele amiezii. |n toată această perioadă sunt așteptate precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. 
Meteorologii țin să sublinieze că temporar vor fi precipitații în toată țara, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp.
ANM arată că \n jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali,ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h.
H.D.