ALERTĂ METEO - Ninsori, vânt și depuneri de polei de azi până mâine

Meteorologii au emis o informare meteo care va intra în vigoare în mai puțin de două ore și care vizează apariția ninsorilor, dar și depuneri de polei.

ALERTĂ METEO - Ninsori, vânt și depuneri de polei de azi până mâine
Alerta meteo venită de la ANM este valabilă până în data de 08 decembrie, ora 10:00.  În următoarele ore în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm.
ANM arată că cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită. În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.
H.D.