ALEGERI SUA - Proteste împotriva lui Trump la New York

Zece proteste împotriva preşedintelui Donald Trump au fost convocate pentru azi la New York.

ALEGERI SUA - Proteste împotriva lui Trump la New York

Circa zece proteste împotriva preşedintelui Donald Trump au fost convocate pentru azi la New York, unde poliţia este prezentă în centrul Manhattan-ului, transmite agenţia EFE, conform agerpres.

Grupuri de stânga conduse de cei care au dirijat de asemenea mobilizările antirasiste şi împotriva violenţei poliţiei în lunile mai şi iunie au lansat apeluri pentru manifestaţii cu teme precum ''Respinge fascismul'' ori ''Să nu-l lăsăm pe Trump să fure alegerile'' în districtele Brooklyn, Manhattan şi Queens.

Pe artera comercială Fifth Avenue majoritatea magazinelor sunt prevăzute cu panouri de lemn ca măsură de protecţie împotriva violenţelor, artera fiind închisă şi dispozitive poliţieneşti sunt prezente în zonă, mai ales în apropiere de Trump Tower.

În acest timp continuă numărarea voturilor în mai multe state decisive pentru rezultatul final al alegerilor prezidenţiale, respectiv Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Georgia, Nevada şi Carolina de Nord. Acestea au avertizat că vor avea nevoie de mai mult timp, probabil chiar zile, pentru a număra toate voturile, multe buletine fiind transmise prin corespondenţă, potrivit sursei citate mai sus.

C.S.

sursa foto: agerpres.ro