ALEGERI SUA - Donald Trump sau Joe Biden?

Republicanul Donald Trump și rivalul său democrat Joe Biden se luptă pentru postul de președinte ale Statelor Unite ale Americii, deținut în acest moment de Trump.

ALEGERI SUA - Donald Trump sau Joe Biden?

Votul pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii s-a încheiat, dar rezultatul final nu va fi cunoscut prea curând. La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de Covid-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă.

Câştigătorul mandatului prezidenţial trebuie să obţină cel puţin 270 dintre electori. Grupurile-cheie de votanţi pentru Trump sunt albii fără studii superioare, femeile albe şi independenţii. Pentru Biden, au votat cu precădere vârstnicii, foşti susţinători ai lui Trump, albii cu studii superioare, votanţii de culoare şi latino, în special bărbaţi.

Proiecțiile anunță că Joe Biden ar avea un avantaj în fața lui Donald Trump, dar oricând ar putea interveni o răsturnare de situație după numărarea voturilor din toate statele SUA.

M. S.

foto 112.international