ALEGERI PARLAMENTARE- Dorințele băimărenilor în urma exercitării votului

Judeţul Maramureş este codașă la prezența la vot. Doar 47.007 de cetăţeni s-au prezentat la urne pentru a-și exercita dreptul.

ALEGERI PARLAMENTARE- Dorințele băimărenilor în urma exercitării votului

Până la această oră s-a înregistrat în rândul băimărenilor o prezență de 14,18%. Majoritatea votanților își doresc stabilitate economică și un trai mai bun.

Băimăreanului, Gabriel Onisei îi îndeamnă pe toți băimărenii să se mobilizeze și să-și aleagă propriul viitor.

"Am votat pentru siguranța unei guvernări responsabile care să nu folosească pandemia pentru a-și bate joc de romani, am votat pentru schimbare, am votat cu gândul că votul fiecărui român de astăzi, și îi îndemn pe români să meargă la vot"

Votant: Am venit astăzi (duminica) cu gândul la Baia Mare, cu gândul la Romania, am venit astăzi sa votez pentru dezvoltarea României, pentru dezvoltarea orașului. Votul meu de astăzi, votul romanilor de astăzi închide o etapă și deschide o nouă perspectivă pentru Baia Mare și pentru România. Urmează patru ani de construcție pentru Romania si pentru Baia Mare"

Procedura de votare

La intrarea în secția de votare, trebuie să prezentați operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. Acesta va înscrie codul numeric personal în sistem, care va semnala dacă: ați împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv; v-ați pierdut drepturile electorale; sunteți arondat/ă la altă secţie de votare; sunteți omis/ă din lista electorală permanentă şi ați formulat o solicitare de a fi înscris/ă în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă; ați mai votat la acelaşi scrutin. (Art. 84 alin. (3) din Legea nr. 208/2015).

B.N