ADMINISTRAȚIE? - Răfuieli politice pe site-ul Primăriei Baia Mare

ADMINISTRAȚIE? - Răfuieli politice pe site-ul Primăriei Baia Mare

Site-ul administrației băimărene, www.baiamare.ro, are ca destinație informarea cetățenilor din municipiu cu privire la ce se întâmplă pe plan administrativ, ce servicii publice sunt oferite băimărenilor, proiectele aflate în derulare, cum se desfășoară (pe plan cultural, educativ etc.) viața în Baia Mare și ce are de oferit orașul celor care vor să îl descopere. Cel puțin așa reiese din rubricile care apar pe prima pagină a site-ului. Nicăieri nu apare menționat că pe site trebuie să își rezolve primarul luptele politice cu cei care i se împotrivesc.

Într-o postare din 26 noiembrie, care arată că, în sfârșit, ”Consiliul Local Baia Mare a devenit complet și funcțional” este descrisă ședința extraordinară din 25 noiembrie. Este dată, printre altele componența comisiilor de specialitate din Consiliul Local și apar menționate și grupurile politice formate în cadrul forului legislativ.

Este specificat că Grupul Civic Baia Mare, format din consilierii aleși pe listele Coaliției pentru Maramureș, dar și cei din UDMR și coordonat de primar are ponderea cea mai mare în Consiliul Local. Să se știe de la început cine e ”tăticul”! ”Grupul este format din nouă membrii”, după cum apare pe site. Probabil cine postează este plătit în funcție de câți de ”i” pune pe site!

Un alt lucru care nu are legătură cu administrația este în paragraful în care se vorbește despre grupul format din consilierii liberali. ”PNL Baia Mare este al doilea grup politic al cărui lider este Cristian Niculescu Țâgârlaș. Un aspect important de menționat ar fi faptul că Țâgârlaș a fost preferat de colegii săi, în detrimentul lui Mircea Cirț, care, la propriu, nu a reușit să intre în grațiile niciunui liberal, parte din acest grup.” E clar, primarul Cătălin Cherecheș nu a uitat că Mircea Cirț i s-a împotrivit în ședința cu pricina și că nu a avut cuvinte măgulitoare la adresa primarului.

Mai aflăm că USR-PLUS, al treilea grup politic constituit, este format din patru ”membrii” (sâc!) și este condus de Dan Ivan iar PMP Baia Mare are trei consilieri locali.

Asemeni unui copil care nu primește jucăria dorita. Crede că este a lui deși este în vitrină și se dă pe jos de durere. Imatur și lipsit de decență”. Așa îl descria Mircea Cirț pe primarul Cătălin Cherecheș. Nu e de mirare că acum este atacat Cirț. Numai că este atacat acolo unde ar trebui să vedem alte lucruri, nu răfuielile politice ale lui Cătălin Cherecheș.

 

I.V.