ACTUALIZARE REPEDEA - Un copil de cinci ani s-a înecat cu o rotiță de la o jucărie și a murit chiar de ziua lui

Comunitatea din Repedea este în stare de șoc după ce un copilas de doar cinci anisori s-a înecat cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize.

ACTUALIZARE REPEDEA - Un copil de cinci ani s-a înecat cu o rotiță de la o jucărie și a murit chiar de ziua lui
„Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi... Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize, chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații.. Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde. Nu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct / stop cardio-respirator? Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava sau cu o piesă de mașinuță precum băiețelul din Repedea ...
❗Se poate îneca cu lapte de la sân, apă sau ceai...
❗Se poate îneca cu salivă sau vomă...
❗ Se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură...
❗Se poate îneca cu mâncare, 
De asemenea... STOPUL CARDIO-RESPIRATOR poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace - de cele mai multe ori fără antecedente medicale! Pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: "Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!”, spune Vasile Vlasin, presedintele Asociației Părinți Salvatori. 
ACTUALIZARE “Polițiștii Secției 4 Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Vișeu de Sus a decedat un copil de cinci ani. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la ora 19.00, un minor din Repedea, care avea un corp străin laringian, a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului de Ambulanță județean, iar la ora 21.10 acesta a decedat. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Maramureș în vederea efectuării necropsiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvant al IPJ Maramureș.
H.D.