ACTUALIZARE ȚINUȚI ÎN SUSPANS - Iese sau nu Baia Mare din carantină?

Toți băimărenii s-au trezit în această dimineață cu o întrebare în gând și anume dacă iese orașul din carantina în care suntem de 14 zile ori ba. Până să aflăm răspunsul mai avem de așteptat până la ora 17.00.

ACTUALIZARE ȚINUȚI ÎN SUSPANS - Iese sau nu Baia Mare din carantină?

Ce știm oficial este că, în conformitate cu analiza dată publicității de cei de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș din data de 23 noiembrie, municipiul Baia Mare avea o incidență a cazurilor de 5,92. În această săptămână au ieșit din carantină localitățile Tăuții Măgherăuș (3,82), Săcălășeni, cu o rată a incidenței de 3,58, respectiv 4,4 în cazul comunei Recea cu satele aparținătoare.

Vă reamintim că rata incidenței cazurilor de coronavirus la nivel de Baia Mare a scăzut simțitor în ultimele două săptămâni de când s-a instituit carantinarea zonală. Baia Mare se apropia de o rată a incidenței de aproape 8, iar acum este puțin peste 5.

ACTUALIZARE

Comitrtul Județean pentru Situații de Urgență a ieșit azi public, la ora 13.00, și a comunicat faptul că s-a cerut prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru Baia Mare începând cu data de azi, ora 17.00. Acum se așteaptă primierea ordinului semnat de Raed Arafat, după care vom afla ce măsuri trebuie să luăm fiecare dintre noi. 

H.D.