ACCIDENTARE GROAZNICĂ - Mikaela Massing (Minaur) se recuperează după operație și vrea să revină la echipă

Suedeza Mikaela Massing (CS Minaur) s-a acidentat grav înainte de începerea campionatului.

ACCIDENTARE GROAZNICĂ - Mikaela Massing (Minaur) se recuperează după operație și vrea să revină la echipă

Suedeza Mikaela Massing nu a apucat să joace niciun minut la CS Minaur, din cauza unei accidentări pe care a suferit-o înainte de startul sezonului.

Mikaela Massing a venit în această vară la CS Minaur de la Thuringer HC (Germania), echipă la care a jucat foarte puțin în sezonul precedent. Massing a ajuns în Baia Mare alături de prietenele ei din naționala Suediei, Filippa Idehn (portar) și Linn Blohm (pivot).

Mikaela Massing s-a remarcat la ultima ediție a Campionatului Mondial care a avut loc anul trecut, în Japonia, fiind adusă la echipa băimăreană pentru a fi titulară pe postul de inter stânga. De asemenea, era văzută drept un pion de bază în centrul apărării, acolo unde evoluează conaționala ei Linn Blohm.  

Din păcate, Mikaela Massing s-a accidentat grav în luna august, la un meci amical jucat în deplasare cu Iuventa Michalovce (Slovacia) și a ratat tot sezonul.

„A fost o situație atât de nenorocită. Am călătorit opt ​​ore cu autobuzul în Slovacia pentru a juca un meci de antrenament. Am plecat în viteză pe un contraatac și m-am prăbușit la podea cu o durere groaznică”, a declarat Mikaela Massing pentru site-ul gp.se.

Verdictul medicilor a fost extrem de dur, ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul stâng. Suedeza a mai suferit o accidentare similară în 2016, dar nu atât de gravă.

 #S-a tratat cu morfină

Mikaela Massing a suferit o operație extrem de dureroasă acasă, în Suedia, medicii luând decizia de a-i „repara” și ligamentul anterior.

„A fost o operație foarte grea, am avut un traumatism foarte mare la genunchi. Primele săptămâni de după operație au fost groaznice. A fost atât de dureros, încât jumătate din această perioadă ar fi fost suficient pentru mine. M-a durut al naibii de tare, încât, uneori, am crezut că voi leșina. Din fericire am avut la dispoziție niște morfină. Destul de multă... Ăsta a fost norocul meu”, a mai spus Mikaela Massing.

După o asemenea operație, medicii spun că perioada de recuperare este de zece până la douăsprezece luni, dar Mikaela speră să reia antrenamentele după opt luni, așa cum s-a întâmplat la prima operație de ligament încrucișat, suferită în 2016.

„Acum nu știu dacă termenul pe care mi l-am impus este rezonabil sau nu, nu știu, dar trebuie să am un anumit scop. Am început să merg fără cârje acum și pot spune că sunt bine”, a mai declarat Mikaela Massing.

 #Vrea să se întoarcă la CS Minaur

Mikaela Massing a semnat în această vară un contract pe un an cu CS Minaur, cu posibilitatea de prelungire pentru sezonul viitor. Suedeza spune că a fost sprijinită în această perioadă grea de clubul Minaur și a vorbit în permanență cu antrenorul Costică Buceschi.

În acest moment, prima opțiune a Mikaelei Massing este de a juca și în sezonul viitor la CS Minaur.

„Cei de CS Minaur au spus că vor să prelungim contractul până în 2024, până acum sună bine. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare”, a spus Mikaela Massing, în încheierea interviului acordat site-ului gp.se.

M. S.

foto minaur.ro + arhivă personală Mikaela Massing