ACCIDENT MOISEI -Ce spune primarul Grigore Tomoiaga

Numele primarului din Moisei a fost azi implicat Intr un accident rutier care a avut loc pe raza comunei in 26 noiembrie.

ACCIDENT MOISEI -Ce spune primarul Grigore Tomoiaga

Grigore Tomoiaga a ieșit public și a spus versiunea sa cu privire la cele întâmplate. Deși poliția spune că șoferul a părăsit locul faptei, primarul spune cu totul altceva.

Acesta spune că de fapt biciclistul s ar fi dezechilibrat și ar fi căzut în spatele mașinii primăriei conduse chiar de primar. Biciclistul a refuzat transportul la spital, susține primarul comunei. Victima ar fi fost lăsată în grija unui angajat al primăriei, primarul având ceva hartii importante de semnat legate de Dealul Jurchii și o lucrare care se desfășoară acolo.

Primarul Grigore Tomoiaga ar fi fost chemat la poliție pentru declarații. Testarea pentru alcool a ieșit cu zero. 

Grigore Tomoiaga spune că nu se poate discuta de părăsirea locului accidentului atâta vreme cât nu a fost vorba de nici un accident. Și atunci de ce poliția a suspendat permisul primarului? 

"În calitate de primar al dumneavoastră și pentru a nu lăsa loc de interpretări, mă simt obligat să fac câteva precizări despre incidentul nefericit petrecut joi, 26.11.2020. Am urcat pe dealul Jurchii cu administratorul firmei care execută lucrarea pe acest deal. La coborâre, în Gura Văii, am oprit la intersecția cu DN 18 pentru a da prioritate autovehiculelor care circulau în ambele sensuri.
În timp ce staționam, am observat în oglinda retrovizoare un cetățean care cobora cu bicicleta, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele autoturismului pe care îl conduceam. Am coborât repede din mașină pentru a-i acorda primul ajutor. I-am solicitat să mergem la spital însă acesta a refuzat spunând că nu are nevoie de îngrijiri medicale. Am rămas cu el aproximativ 15 minute și văzând că acesta refuză și intenționează să plece, l-am lăsat în compania unui angajat al primăriei, eu trebuind să semnez niște acte cu administratorul firmei la sediul primăriei.
După aproximativ 40-50 de minute am fost contactat de un polițist rutier care mi-a spus că cetățeanul a sunat la 112. M-am prezentat la Poliția Vișeu de Sus unde am fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.
Mai precizez că nu se pune în discuție părăsirea locului accidentului de către mine, întrucât nu s-a produs un accident rutier, cetățeanul a afirmat că nu este rănit, a refuzat să fie transportat la spital și a plecat de la locul evenimentului . Cele relatate de mine pot fi confirmate de mai mulți cetățeni care au fost de față", spune primarul Moiseiului.

H.D.