ABSURD - Câini sau pisici la bloc doar dacă vor vecinii

Situație absurdă într-un oraș din România. Dacă vrei să ai lângă tine în apartament un câine sau o pisică trebuie să le ceri voie mai întâi vecinilor, iar dacă ai vecini care nu te înghit atunci mai bine rernunți la idee. Se întâmplă în 2021 la Timișoara, unde Curtea de Apel Timișoara a dat o sentință definitivă în acest sens.

ABSURD - Câini sau pisici la bloc doar dacă vor vecinii
„Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 
Unii au adus în discuție Ordinul nr. 31/2008 care la unul dintre articole prevede dreptul cetățenilor de a deține un număr nelimitat de animale de companie iar Decizia ICCJ nr. 1209/2018 a anulat prevederea din HG nr. 1059/2013 de condiționare a deținerii în apartamente a unui număr mai mare de doi caini de acordul vecinilor si a asociatiei de proprietari.
Iubitorii de animale se arată revoltați și spun că nu este normal așa ceva. Iulia ne spune: „Mi se pare absurd să cer acordul vecinilor dacă vreau să îmi iau un câine în casa mea. Adică vecinul poate să zică nu doar că așa vrea el, nu că ar avea vreun argument solid. Absurditate și e clar că trebuie schimbat ceva. Nu mi se pare normal ca să cer acordul vecinilor ca să am animal în casa mea„. 
H.D.