A SOSIT - Vom avea și acum cel mai mare brad de Crăciun?

A sosit azi, 21 noiembrie, bradul de Crăciun adus din Ferneziu și așezat în Piața Libertății din Baia Mare. Mulți se întreabă dacă vom avea și acum cel mai mare brad de Crăciun din țară. Asta pentru că în ultimii ani băimărenii s-au obișnuit să aibă cel mai mare brad de Crăciun din Romania.

A SOSIT - Vom avea și acum cel mai mare brad de Crăciun?

Bradul are o înălțime de 24 de metri, însă după ce va fi ancorat va avea 22 m înălțime. Împodobirea bradului va începe mâine, 22 noiembrie, vor fi peste 10.000 m de instalații luminoase. Ordinea în centrul vechi este asigurată de Poliția Locală. Trebuie spus că împodobirea Băii Mari pentru Sărbătorile de Iarnă este în plină desfășurare, orașul îmbrăcând straie de sărbătoare, chiar dacă se află încă în carantină. 

„Piața Libertății, Piața Cetății, str Gh. Șincai, Parcul Mara (care până acum nu a beneficiat de iluminat ornamental), Bd. Unirii și majoritatea sensurilor giratorii sunt împodobite în această perioadă. În Parcul Mara împodobim copacii, iar la sol și suspendat, înșiruim sfere luminoase cu elemente 3D, mai exact: oameni de zăpadă, panouri inscripționate, reni, îngerași, cutie de cadou, clopoței. În ceea ce privește Piața Libertății, toți pomii vor fi împodobiți, iar decorativele vor fi formate din figurine luminoase montate atât la sol, cât și suspendate. Pe strada Gheorghe Șincai, instalațiile luminoase au fost deja instalate pe copaci.
În Piața Libertății amplasăm, și în acest an, bradul tradițional de Crăciun, bradul băimărenilor. Pregătiri mai modeste ca în alți ani, menite însă să ne bucure pe toți în apropierea sărbătorilor. Operațiunea Bradul Băimărenilor a demarat astăzi, iar după ce va fi împodobit, va lumina în semn de iubire și pace. Tot aici vom avea un carusel, iar asociațiile umanitare vor putea să beneficieze gratuit de spații, căsuțe pentru desfășurarea activităților. Copiii se vor putea bucura de Căsuța lui Moș Crăciun, amplasată lângă brad”, arată Primăria Baia Mare.
Pe rețelele de socializare însă oamenii au alte probleme și cer socoteală Primăriei pentru faptul că asistenții personali nu și-au primit banii. 
„Dar banii pentru asistenții personali cand ajung...ca beculețe,grajduri,masini ridicate sunt priorități.Fiind închiși în case cum vedem brazi si beculețe...numai vb de taxele si cheltuielile necesare cu un om imobilizat la pat.Chiar a-ți promis si uite a doua luna fara acei bănuți..”, spune Robert-Adrian.
„Să vă gândiți că aceste persoane care așteaptă banii pentru care prestează munca de a iingriji aceste persoane cu probleme nu așteaptă bradu de craciun, că nu au ce manca și în plus mai au și ei de plătit taxe și impozite. Vă rog să luați în calcul și viața acestor năpăstuiți de soartă”, adaugă Rodica.

Foto Primăria Baia Mare

H.D.