6 DECEMBRIE - Cum votăm în carantină?

Premierul Romaniei a făcut o serie de precizări referitor la procesul de votare din 6 decembrie și s-a referit inclusiv la cazurile localităților aflate în carantină.

6 DECEMBRIE - Cum votăm în carantină?

Astfel, conform premierului, nu vor exista restricții în data de 6 decembrie, iar lumea va putea să meargă liniștită la vot, inclusiv în cazul localităților aflate în carantină, relatează Agerpres. 

"Aş vrea să transmit un mesaj că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental", a afirmat Orban, după şedinţa conducerii PNL, citat de Agerpres. 

Cetăţenii infectaţi cu noul coronavirus şi cei din izolare vor putea vota cu urma mobilă.

"De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie că urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină. Deci, se va permite exercitarea dreptului de vot a fiecărui cetăţean, fie că se află în izolare sau în carantină, fie dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID", a adăugat premierul.

A.H.