2020- Cele mai controversate poze

Criza de coronavirus a ținut capul de afiș al ultimelor luni. Anul 2020 a fost unul dificil pentru mare parte a omenirii, pandemia de Covid-19 afectând întraga lume.

2020- Cele mai controversate poze

1.Îmbrățișarea aparent lipsită de griji a unui cuplu purtând măști voluminoase de gaz, întrezărite printr-o fereastră în orașul Nisa din Riviera franceză în primele săptămâni de blocare globală din martie 2020. A surprins hotărârea colectivă a lumii de a continua lupta împotriva virusului covid.

2. Printre numeroasele lecții pe care ni le-a activat pandemia este cât de inventivi pot fi oamenii. În primele săptămâni și luni de izolare datorită absenței echipamentelor de protecție individuală, creativitatea a ajuns la alt nivel.

3. Gestul extrem al președintelui Donald Trump care ridică o biblie în fața bisericii Sf. Ioan, din Washington DC. Cu puțin timp înainte de realizarea fotografiei au avut loc manifestări pașnice împotriva morții lui George Floyd (un bărbat negru ucis în custodia poliției cu o lună mai devreme).

4.  Imaginea unei femei care poartă o mască albă pe care au fost scrise cuvintele "nu pot respira". Poza a fost realizată în iunie 2020, la Madrid. Această poză este plină de semnificații, fiind ilustrativă vremurilor pe care le trăim.

B.N