130 de COPII ÎN PERICOL - Al doilea copil decedat în câteva zile pe Pirita

Pe Pirita, zonă aflată la marginea Băii Mari, a mai murit un copilaș al cărui părinți erau minori. Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras de către Claudia Costea, de la Asociația Pirita Children, care cere ajutorul autorităților pentru a se implica în astfel de cazuri și a se evita astfel de tragedii.

130 de COPII ÎN PERICOL - Al doilea copil decedat în câteva zile pe Pirita
„Azi dimineață, a mai murit un băiețel pe Pirita. Avea 3 luni și jumătate, părinți minori. Mama fara acte, tatăl nerecunoscut. Totuși a fost lăsat din spital acasă, deși bunica maternă (singura care putea legal sa-si asume responsabilitatea) e închisă. Din toate motivele de mai sus, copilul va avea mai întâi un certificat de deces, iar apoi unul de naștere. Înmormântarea lui Adonis, celălalt bebeluș decedat ( 7 luni) a fost parte dintr-un coșmar, ca și probabil viața lui.
Mama, care săvârșește o pedeapsa pentru furt, a fost condusă la cimitir de trei echipaje de poliție. Avea cătușe și nu a avut voie sa se apropie de ceilalți doi copii (8 și 9 ani). Asta, in timp ce protecția copilului sau asistenta sociala, au lipsit. Tatăl a avut nevoie de ajutor cu tot ce a însemnat înmormântarea copilului lui, pentru că retardul social în care trăiește, este o condamnare la neputință. Anul trecut, tot în ianuarie, au mai murit doi copii sub un an. Și dacă ar fi sa fac o listă, din ce povestesc oamenii, din fiecare familie a murit, de-a lungul timpului, cate un copil - in unele chiar doi. Toți, in primii ani de viață. Tot ce s-a întâmplat în zilele care au trecut, e un iad. Unul dintre copii a zis azi că "poate o sa ne duca diavolul pe toți". S-ar putea.
În numele Asociației Pirita Children, voi scrie toată povestea sub forma unui studiu de caz și voi sesiza mai multe instituții, care au responsabilitatea de a proteja copiii vulnerabili. Daca vreți să vă alăturați acestui demers, am nevoie de multa susținere. As vrea să obțin, in final, implicarea instituțiilor de la nivel local și național, într-un program concret, zilnic și direct in comunitate, pentru mamele care au copii 0-3 ani și un alt program concret, zilnic și direct in comunitate pentru prevenirea sarcinilor la adolescente. Trăim într-o țară europeană care nu e in război. Și totuși, la marginea orașului, trăiesc 130 de copii, in colibe improvizate, fara curent, fara apa, a căror părinți muncesc pe rampă de gunoi a orașului, cu calul și căruță, fix că în evul mediu”, a spus Claudia Costea, într-o postare pe rețelele de socializare. 
FOTO ziarmm.ro
H.D.