112 - Percheziții la Breb și Bârsana

Localitățile Breb și Bârsana s-au aflat în atenția autorităților din cauza unei rețele de infracționalitate care se ocupa cu adusul în România a țigărilor de contrabandă.

112 - Percheziții la Breb și Bârsana

În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada iulie-decembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeul de Sus, în cooperare cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi lucrători din cadrul Postului de Poliţie Bârsana, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unei grupări infracţionale ce desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

„În fapt, din actele administrate în cauză, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea unei grupări infracţionale care acţiona în mod constant pe raza judeţului Maramureş, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, care erau depozitate în diferite locaţii de pe raza localităţilor Bârsana şi Breb.

În această perioadă au fost desfăşurate mai multe acţiuni în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000 pachete de ţigări de contrabandă, precum şi trei autoturisme folosite în activitatea infracţională. În perioada 8-10 decembrie a.c., au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza localităţilor Bârsana şi Breb, fiind aduşi la audieri cinci cetăţeni români.

Până în prezent, în urma percheziţiilor desfăşurate au fost descoperite şi ridicate  în vederea continuării cercetărilor 2.235 pachete cu ţigări, de diferite mărci, precum şi un autoturism şi alte mijloace probatorii. În cauză, cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă şi continuată.  Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz,  față de cele cinci persoane fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale”, arată polițiștii de frontieră.

La activitate au participat 30 de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei cu 10 autospeciale, însoţiţi de doi câini de serviciu şi un lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

H.D.